Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Τεστ αίματος εντοπίζει με ακρίβεια το φύλο του παιδιού


 
Οι μέλλοντες γονείς που επιθυμούν να μάθουν το φύλο του παιδιού τους μπορούν να είναι βέβαιοι ότι η τεστ αίματος που πραγματοποιείται στην έγκυο δίνει ακριβές αποτέλεσμα, δήλωσαν ερευνητές.

Το τεστ, εξετάζει για το DNA του εμβρύου στο αίμα της μητέρας.
Ωστόσο, λίγες έρευνες μέχρι τώρα έχουν αξιολογήσει την απόδοσή του.
Αμερικανοί ειδικοί εξέτασαν περισσότερα από 6.000 αποτελέσματα εξετάσεων και ανακάλυψαν ότι ήταν αξιόπιστο το 98% του χρόνου, δεδομένου ότι χρησιμοποιούνταν μετά την έβδομη εβδομάδα της κύησης.
Αποτέλεσμα νωρίτερα από αυτή τη χρονική περίοδο καθιστά το τεστ αναξιόπιστο, αναφέρει το ‘Journal of the American Medical Association’.
Ο υπέρηχος μπορεί να προβλέψει το φύλο του εμβρύου στις 12 περίπου εβδομάδες. Για τα ζευγάρια που χρειάζεται να γνωρίζουν το φύλο για ιατρικούς λόγους η αναμονή αυτή φαίνεται μακρά.
Η επικεφαλής της έρευνας, Dr Stephanie Devaney, στο National Institutes of Health της Βηθεσδά, δήλωσε ότι το τεστ αίματος μπορεί να είναι χρήσιμο σε κλινικό περιβάλλον και για τoν έγκαιρο εντοπισμό.
Ωστόσο, πολέμιοι του τεστ σημειώνουν ότι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την εξισορρόπηση της οικογένειας, όταν ζευγάρια θα συνεχίζουν μια εγκυμοσύνη, αν για παράδειγμα το μωρό είναι κορίτσι επειδή ήδη έχουν 3 αγόρια.
Η επισκόπηση, που εξέτασε 57 έρευνες που αφορούσαν 6.541 εγκυμοσύνες ανακάλυψε ότι το τεστ είχε ευαισθησία 95% του χρόνου και το αποτέλεσμα ήταν ακριβές σχετικά με το φύλο 98,6% του χρόνου.
Για παράδειγμα, αν το τεστ είχε χρησιμοποιηθεί από 100 ζευγάρια, μόνο λίγα από αυτά δεν θα ήξεραν με σιγουριά το φύλο του εμβρύου.
Πηγές: ‘Journal of the American Medical Association’. 
http://www.iatronet.gr/newsarticle.asp?art_id=15545

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου