Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Πότε μπορεί να ευθύνεται μια σύζυγος για τα σεξουαλικά προβλήματα του άντρα




Επιστήμονες, σε νέα έρευνα, συνδέουν τη σεξουαλική δυσλειτουργία αντρών μέσης και μεγαλύτερης ηλικίας με τη στάση των συζύγων τους που έχουν μεγαλύτερη εγγύτητα με τους φίλους των αντρών σε σχέση με τους ίδιους.
Οι ερευνητές Benjamin Cornwell,του πανεπιστημίου Cornell και Edward Laumann, του Πανεπιστημίου του Σικάγο, σημειώνουν ότι ένας άντρας του οποίου η σύζυγος έχει μεγαλύτερη επαφή με τους φίλους του σε σχέση με αυτόν έχει περίπου 92% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσει πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας σε σχέση με άντρα που έχει μεγαλύτερη πρόσβαση στους φίλους του σε σχέση με την πρόσβαση που έχει η σύζυγος.
Η συγκεκριμένη στάση των γυναικών υποσκάπτει τα αισθήματα αυτονομίας και ιδιωτικότητας του άντρα, που κατέχουν κεντρική θέση στην παραδοσιακή έννοια της αρρενωπότητας, δήλωσαν οι ερευνητές. Αυτό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη σεξουαλική ζωή του άντρα.
Φυσικά, η στυτική δυσλειτουργία μπορεί επίσης να προκληθεί από ιατρικά προβλήματα όπως παχυσαρκία, καρδιοπάθεια, νεφρική νόσο, διαβήτη, καθώς και από τη λήψη ορισμένων φαρμάκων.
Η έρευνα, που βασίστηκε σε 3.005 ανθρώπους μεταξύ 57 και 85 ετών δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘Journal of Sociology’.
http://www.iatronet.gr/newsarticle.asp?art_id=15547

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου