Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

5 τρόποι που μπορούν να σταματήσουν τη δυσάρεστη αναπνοή


5 τρόποι που μπορούν να σταματήσουν τη δυσάρεστη αναπνοή
Γάλα.Μια ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου του Οχάιο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι για να αποφύγουμε το γεγονός να μας καταστρέψει το βράδυ η κατανάλωση σκόρδου σε ένα δείπνο κάτω από το φως των κεριών, προκαλώντας δυσάρεστη αναπνοή
–λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε θειώδη συστατικά – ο καλύτερος τρόπος για να το αντιμετωπίσουμε είναι να πιούμε ένα ποτήρι γάλα κατά τη διάρκεια του φαγητού. Σύμφωνα με τη δημοσίευσή τους στο περιοδικό Journal of Food Science, το πλήρες γάλα είναι μάλιστα πιο αποτελεσματικό από το ελαφρύ, χάρη στη μεγαλύτερη ποσότητα λίπους που περιέχει.
Καφές
Επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ απέδειξαν πρόσφατα ότι ο καφές όχι μόνο δεν προκαλεί δυσάρεστη αναπνοή, όπως συνηθίζει να πιστεύει κανείς, αλλά το εκχύλισμά του είναι ικανό να αναστείλει την ανάπτυξη των βακτηρίων που προκαλούν τη δυσοσμία του στόματος.
Εκχύλισμα από φλοιό μανόλιας
Σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Agricultural and Food Chemistry, το εκχύλισμα από φλοιό μανόλιας είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης της κακοσμίας του στόματος. Σε μόνο 30 λεπτά, τοποθετημένο μέσα στο στόμα ως συστατικό μίας καραμέλας ή μιας τσίχλας, η χημική αυτή ένωση μπορεί να αναστείλει την ανάπτυξη του 61% των βακτηρίων που προκαλούν κακοσμία και ευνοούν την πτώση των δοντιών. Αντίθετα, οι ενώσεις της μέντας καταφέρνουν να καταστρέψουν μόνο το 3,6% των βακτηρίων στον ίδιο χρόνο. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο φλοιός μανόλιας θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο της οδοντόκρεμας σε περιπτώσεις όπου η χρήση οδοντόβουρτσας δεν είναι δυνατή.
Τσάι
Το πράσινο τσάι μπορεί να βοηθήσει την αναπνοή χάρη στις πολυφαινόλες που περιέχει, σύμφωνα με μία μελέτη του Ινστιτούτου Τεχνολογίας του Ισραήλ που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Archives of Oral Biology.
Αδυνάτισμα
Τα δεδομένα δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολιών: όσο πιο υπέρβαρος είναι κάποιος, τόσο χειρότερα μυρίζει η αναπνοή του. Αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν ο Mel Rosenberg και οι συνάδελφοί του στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ από μια μελέτη που περιείχε εκατοντάδες θέματα. Ο Rosenberg αποδίδει το γεγονός στο ότι τα παχύσαρκα άτομα ακολουθούν μία διατροφή που προκαλεί τη λεγόμενη κατάσταση του ‘ξηρού στόματος’, βασική αιτία κακοσμίας του στόματος. Η έρευνα επίσης συνέδεσε τη δυσάρεστη αναπνοή με την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.
Πηγή: muyinteresante.es , kathemera.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου