Κυριακή 9 Μαΐου 2010

ΙΚΑ: Καταγγελίες για τη συμπεριφορά προσωπικού


Καταγγελίες από ασφαλισμένους για απρεπή συμπεριφορά του προσωπικού στις μονάδες Υγείας του ΙΚΑ, φτάνουν στη διοίκηση του Ιδρύματος.

Με εγκύκλιο προς τους υπεύθυνους των μονάδων, η γενική διευθύντρια υπηρεσιών Υγείας του ΙΚΑ κ. Ειρήνη Αντωνοπούλου καλεί τους διευθυντές να φροντίσουν για τη βέλτιστη συμπεριφορά προς τους χρήστες των υπηρεσιών.

Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι ‘…η διοίκηση γίνεται αποδέκτης καταγγελιών ασφαλισμένων, αλλά και δημοσιευμάτων, που αναφέρονται σε απρεπή συμπεριφορά της μειοψηφίας – ευτυχώς – του προσωπικού στις υπηρεσίες Υγείας…’.

Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί – σημειώνεται – ότι η έννοια της ‘περίθαλψης’ δεν περιορίζεται ούτε εξαντλείται στη επιτυχή πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία μίας πάθησης, αλλά επεκτείνεται οπωσδήποτε στην προσφορά ανθρωπιάς.

Αναποτελεσματικές

Σύμφωνα με την κ. Αντωνοπούλου, είναι προφανές ότι όλες οι προσπάθειες του Ιδρύματος για την αναβάθμιση του τομέα Υγείας, αποβαίνουν αναποτελεσματικές, αν δεν συνοδεύονται από το αυτονόητο, αλλά πρωταρχικής σημασίας θέμα της βέλτιστης συμπεριφοράς του προσωπικού:

‘…Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε τους διευθυντές, οι οποίοι ως εκ της θέσεώς τους έχουν την ευθύνη λειτουργίας των υπηρεσιών τους, να επιστήσουν την προσοχή όλων των κλάδων προσωπικού στις υπηρεσίες Υγείας στη βέλτιστη συμπεριφορά στους χρήστες των υπηρεσιών Υγείας του Ιδρύματος…΄.

Πηγή:http://www.iatronet.gr/newsarticle.asp?art_id=11593

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου