Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

ΙΑΣΩ: Τι απαντά για τον γυναικολόγο που συνελήφθη

Αναληθή χαρακτηρίζει το ΙΑΣΩ, το δημοσίευμα της εφημερίδας 'Αυριανή', ότι ο γυναικολόγος που συνελήφθη ασκούσε πράξεις υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στο νοσοκομείο.
Αναλυτικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιου του Ομίλου ΙΑΣΩ ανακοινώνει τα ακόλουθα:
Εκφράζοντας και τα αισθήματα των χιλιάδων Συνεργατών Ιατρών Μαιευτήρων – Γυναικολόγων του ΙΑΣΩ δηλώνει την οργή και αγανάκτησή του για το ανακριβές πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδος 'Αυριανή' τις 21.09.2010, που αποτελεί βαριά προσβολή της φήμης και του κύρους του ΙΑΣΩ και των Ιατρών.
Η Δημοσιογραφική δεοντολογία επέβαλε στην Εφημερίδα τη διασταύρωση των στοιχείων του δημοσιεύματος, που όμως δεν τηρήθηκε εν προκειμένω.
Κατηγορηματικά δηλώνουμε ότι καμία από τις πράξεις υποβοηθούμενης αναπαραγωγής που περιγράφονται στο δημοσίευμα δεν έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του ΙΑΣΩ, καθότι ο συγκεκριμένος ιατρός διαθέτει δική του μονάδα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, όπου και συνελήφθη. Στο ΙΑΣΩ όπως και σε άλλα μαιευτήρια που συνεργάζεται, εκτελεί μόνο μαιευτικές και χειρουργικές πράξεις.
Η μονάδα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής του ΙΑΣΩ, λειτουργεί με όλους τους κανόνες της επιστήμης και της δεοντολογίας υπό τη Διεύθυνση του Καθηγητή Βασιλείου Κοντόπουλου.
Αναμένουμε ότι η εφημερίδα 'Αυριανή' θα αποκαταστήσει άμεσα την αλήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου