Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Μία σοκολάτα την ημέρα διώχνει το λίπος!

Πριν λίγο καιρό μια βρετανική έρευνα είχε κατατάξει τη σοκολάτα τα φαγητά που έχουν ευεργετικά αποτελέσματα στην υγεία, ιδίως για την καρδιά. Τώρα έρχεται μια ακόμα έρευνα με ακόμα πιο ευχάριστα νέα για την αγαπημένη μας σοκολάτα, αφού όπως λέει, όσοι καταναλώνουν συχνά σοκολάτα είχαν μικρότερο Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) συγκριτικά με εκείνους που δεν ενέκυπταν στο λαχταριστό πειρασμό.

Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε σε τεύχος του «Archives of Internal Medicine», θέτει ως προϋπόθεση της επιτυχία το άτομο που καταναλώνει τη σοκολάτα να κάνει κάποια σωματική δραστηριότητα.

Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, εξέτασαν περισσότερους από χίλιους υγιείς άνδρες και γυναίκες, χωρίς καρδιακή νόσο, διαβήτη ή χοληστερίνη, με μέσο όρο ηλικίας τα 57 έτη, ζητώντας να συμπληρώσουν ερωτηματολόγιο γύρω από τη διατροφική τους σχέση με τη σοκολάτα.

Τα άτομα που έτρωγαν σοκολάτα περίπου δύο φορές την βδομάδα και γυμνάζονταν τουλάχιστον 3 φορές εβδομάδα. Αλλά οι πιο πιστοί λάτρεις της σοκολάτας, είχαν μικρότερο ΔΜΣ, που αποτελεί την αναλογία ύψους και βάρους και χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό της παχυσαρκίας.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ακόμα κι αν η σοκολάτα περιέχει πολλές θερμίδες, περιέχει επίσης συστατικά που ευνοούν την απώλεια βάρους, παρά το γεγονός ότι διευκολύνει την παραγωγή πρόσθετων λιπών και άρα το πάχος.

Έτσι, παρόλο που η συχνή κατανάλωση σοκολάτας αυξάνει τη λήψη θερμίδων, τελικά συσχετίζεται με μικρότερο παρά με μεγαλύτερο βάρος του ατόμου.

Ανθή Αγγελοπούλου

http://iatrikostypos.com/epistimi/2011-10-10-14-30-57/item/8443-%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CF%8E%CF%87%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%BB%CE%AF%CF%80%CE%BF%CF%82.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου